www.soth.se

Search button
StartModelljärnvägundulaterLänkar

SENASTE NYTT

Vill du länka till vår hemsida?
Det är lätt. Klicka på länken nedan så beskriver vi hur du smidigast gör detta.

Läs mer på: Hur du länkar till oss.9 april 2023:
Våra länkar är uppdaterade.

Läs mer på: Länkar.12 februari 2022:
Vi säljer ut vår plexiglasholk samt inspelningsutrustning till plexiglasholken.

Läs mer på: Till salu.

Kolla även våra filmer från holken på: Undulatfilmer.

 

UNDULATFILMER

Missa inte att ta del av den första tiden i holken.

Se >> Våra filmer från holkenVI KÖPER MÄRKLIN

Klicka på länken nedan så visar vi hur du kan sälja ditt Märklintåg.

Märklin köpes - vill du sälja?


Bakgrundsljud till fåglarna

Undulater gillar verkligen ljud och lyssnar man noga kan man verkligen höra att mycket av deras tjatter (sång) är återkommande ljud som dyker upp vid samma typ av situation - gång på gång.

Undulaters och fåglars kommunikation generellt tycker vi är ett mycket intressant område. Djurkommunikation på olika nivåer är dock ett väldigt omfattande och resurskrävande ämne som tagit upp många vetenskapsmäns forskning i många år. Googlar man till exempel på: "forskning kommunikation fåglar" hittar man flera intressanta länkar.

På en mer vardaglig nivå har vi alla undulatägare nog inte kunnat undvika att märka hur viktigt bakgrundsljudet är för undulaterna.

Vår lilla ljudfil la vi ut här på sidan för många år sedan, eftersom det inte fanns så mycket att välja mellan på nätet. Idag finns det massor med olika typer av fågelljud att ladda ner. Pröva förslagsvis att googla eller kolla på YouTube om du vill ha en annan typ av ljud än det vi kan erbjuda här på vår sida.

Bakgrundsljud till ditt fågelrum

Vi arbetar mycket med ljud för att göra det trivsamt för våra fåglar. De tycker mycket om "Nordens djungler". Å andra sidan gillar undulater nästan allt möjligt väsen och oväsen som finns. Våra fåglar brukar "dra igång" rejält när vi dammsuger hos dem. Men de lyssnar också mycket gärna på till exempel P4 eller annan radiokanal med "varierat ljud".

Nedan har vi sammanställt en ljudfil med bland annat olika fågelljud som vi kallar "Nordens djungler" som du gärna får ladda ner och använda om du vill.

För alla er som är tekniskt intresserade kan vi berätta att ljuden från "Nordens djungler" är samplade i 32-bitars float vid 44100Hz i stereo. De är sedan konverterade till en mp3-fil i kvaliteten 128 kbit/s som tar 5,52 minuter att spela upp ett varv. Du kan med fördel loopa filen om du vill det.

Storleken på filen är knappt 6 megabyte (MB).