www.soth.se

Search button
StartModelljärnvägundulaterLänkar

SENASTE NYTT

1 augusti 2020:
Våra länkar är uppdaterade.

Läs mer på: Länkar.1 juni 2019:
Artikel om Papegojsjuka uppdaterad.

Läs mer på: Papegojsjuka.28 mars 2018:
Vi säljer ut vår plexiglasholk samt inspelningsutrustning till plexiglasholken.

Läs mer på: Till salu.Vill du länka till vår hemsida?
Det är lätt. Klicka på länken nedan så beskriver vi hur du smidigast gör detta.

Läs mer på: Hur du länkar till oss.

 


Tipsa om denna sida:UNDULATFILMER

Missa inte att ta del av den första tiden i holken.

Se >> Våra filmer från holkenVI KÖPER MÄRKLIN

Klicka på länken nedan så visar vi hur du kan sälja ditt Märklintåg.

Märklin köpes - vill du sälja?


Var är våra undulatungar idag?

Under denna rubrik hittar du artiklar om personer som köpt en eller flera undulatungar av oss. Hur gick det sedan med deras fågel? Hur upplevde de första tiden med den nya fågeln? Svårigheter och roligheter som kanske kan vara värdefullt att dela med sig av till andra.

Den första artikeln - Kerstin med Lukas - handlar om Kerstin och hennes två undulater - Lukas och Pyret. Kerstin köpte Lukas av oss hösten 2007. Lukas är son till Felix som du finner på ett flertal ställen på vår hemsida.

Den andra artikeln - Erica med Pepsi - handlar om Erica och hennes undulater - framförallt Pepsi och Chiquita. Erica köpte Pepsi av oss i början på sommaren 2008. Pepsi är son till Flax och är den lilla underbara undulaten som blev värst plockad av mamma Elvira i Holknytt 6.

Den tredje artikeln - Petra med Snö - handlar om Petra och hennes undulater - framförallt Snö. Petra köpte Snö av oss i december 2008 och där kan man verkligen tala om "blixtförälskelse" enligt Petra. Petra bara "visste" att hon ville ha Snö så fort hon såg bilderna på henne här på hemsidan.

Den fjärde artikeln - Åsa med Tjabo - handlar om Åsa och hennes undulater - framförallt Tjabo. Åsa köpte Tjabo av oss mot slutet av häckningsperioden 2007.

Den femte artikeln - Yvonne med Nicke - handlar om Yvonne och hennes undulater - framförallt Nicke. Yvonne köpte Nicke av oss under häckningsperioden 2008/2009.

Den sjätte artikeln - Märta med Harry - handlar om Märta och hennes undulat Harry. Märta med hela sin familj var nere hos strax efter julen 2008 och hämtade Harry som de så tålmodigt väntat på.

Den sjunde artikeln - Maria och Pontus med Ofelia - handlar om Marias och Pontus undulater Ofelia och Teo. Maria och Pontus köpte Ofelia av oss alldeles i slutet av 2008. Det var verkligen glädjande och se vilken fin fågel Ofelia blivit samt vilket underbart par Ofelia bildade tillsammans med Teo!

Den åttonde artikeln - Sandra och Johan med Wille & Vibeke - handlar om Sandra och Johan och bland annat undulaterna Wille & Vibeke. Sandra köpte först Wille av oss på självaste nyårsafton 2008. Vibeke inköptes precis innan vårt sommaruppehåll i juli 2009. Det skall verkligen bli mycket intressant att följa dessa fina fåglar i deras utveckling.

Lärorikt för oss som uppfödare att följa upp

För oss som uppfödare är det väldigt intressant och lärorikt att få följa upp ungarna och se hur de blir som vuxna undulater. Hur är de som personligheter och hur blev deras färger och teckningar? Ja, det är väldigt mycket vi lär oss av att besöka personer som köpt undulater av oss.

Vi tror att vi på detta sätt kan ta ett bättre ansvar för undulatungarna och samtidigt vidareutveckla oss inom aveln då vi får se resultatet hos betydligt fler av våra ungar än bara de vi väljer att behålla för egen avel.