www.soth.se

Search button
StartModelljärnvägundulaterLänkar

SENASTE NYTT

Vill du länka till vår hemsida?
Det är lätt. Klicka på länken nedan så beskriver vi hur du smidigast gör detta.

Läs mer på: Hur du länkar till oss.12 januari 2024:
Vi säljer ut vår plexiglasholk samt inspelningsutrustning till plexiglasholken.

Läs mer på: Till salu.

Kolla även våra filmer från holken på: Undulatfilmer.9 april 2023:
Våra länkar är uppdaterade.

Läs mer på: Länkar.

 

UNDULATFILMER

Missa inte att ta del av den första tiden i holken.

Se >> Våra filmer från holkenVI KÖPER MÄRKLIN

Klicka på länken nedan så visar vi hur du kan sälja ditt Märklintåg.

Märklin köpes - vill du sälja?


Några råd om vad du kan tänka på inför leveransen av din undulatunge

Några saker som kan vara bra att kolla hos din fågel...

Kanske är det en speciell färg eller ett visst kön du är ute efter? Ofta har man ganska klart för sig vilket kön eller vilka färger man kan tänka sig och går då enbart efter detta.

Vi skulle gärna vilja slå ett slag för att du även funderar över andra saker hos din blivande fågel. Skall du till exempel avla med din fågel är det ju intressant att få lite historia av uppfödaren. Vem är mamma och pappa? Farmor och farfar? Finns bilder på dessa? Vilka färger och teckningar har de?

Det är också bra att kolla om undulaten ser pigg ut och undersöka om fågeln ser fin ut kring analöppningen så att inga fjädrar klibbar ihop. Är näsborrarna fina och rena? Hur är ögonen och kroppshållningen? Sitter den och kurar i ett hörn med matta ögon eller är den snarare framåt och livlig?

Ta med dig något att transportera din nya fågel i

När du kommer till oss och hämtar din undulatunge är det bra om du tar med dig något som du kan transportera den i.

Transportbur
Normalt sett är våra undulatungar så pass handvana och lugna att det brukar fungera bra med att transportera dem i en liten transportbur. Du hittar transportburar i en välsorterad djuraffär. En transportbur är en bra investering den dag du behöver flytta din undulat någon annanstans - till exempel till veterinären.

När man transporterar en fågel vill man försöka undvika att ha en för stor bur som den sitter i under resan, utifall att man kanske behöver bromsa till och fågeln åker framåt av rörelseenergin.

En liten tomkartong
Har man inte införskaffat en transportbur kan det fungera mycket bra med en liten tomkartong som man gjort lite lufthål i.

Handduk
Att lägga en handduk över den lilla transportburen alternativt kartongen kan också vara en god idé under själva resan. Det är kanske lite blåsigt eller kallt den dag du skall hämta din fågel och då kan det vara bra att ha en handduk som skydd.

Sen kan det också vara så att din undulatunge blir lite lugnare av en handduk som ligger över buren (om du har valt att ha en bur med dig när du kommer till oss).