www.soth.se

Search button
StartModelljärnvägundulaterLänkar

SENASTE NYTT

1 augusti 2020:
Våra länkar är uppdaterade.

Läs mer på: Länkar.1 juni 2019:
Artikel om Papegojsjuka uppdaterad.

Läs mer på: Papegojsjuka.28 mars 2018:
Vi säljer ut vår plexiglasholk samt inspelningsutrustning till plexiglasholken.

Läs mer på: Till salu.Vill du länka till vår hemsida?
Det är lätt. Klicka på länken nedan så beskriver vi hur du smidigast gör detta.

Läs mer på: Hur du länkar till oss.

 


Tipsa om denna sida:UNDULATFILMER

Missa inte att ta del av den första tiden i holken.

Se >> Våra filmer från holkenVI KÖPER MÄRKLIN

Klicka på länken nedan så visar vi hur du kan sälja ditt Märklintåg.

Märklin köpes - vill du sälja?


Vad händer medan du väntar på din undulatunge...

Ha koll på utvecklingen och titta på bilder

Under rubriken "Holknytt" i menyn till vänster hittar du respektive kulls häckningsdagbok med anteckningar såsom när äggen läggs och kläcks samt dess utveckling fram till att det är dags för ungarna att komma till nya hem. Du kan också läsa om våra förväntningar (färg- och teckningsmässigt) av den aktuella häckningen.

Vi brukar även ta en hel del foton av ungarna som vi publicerar på bildsidan för respektive kull. Det brukar vara mycket populärt för de flesta att följa undulatungarna i deras utveckling – både för dig som står i vår undulatkö, men också för andra som kanske tycker det är kul att titta på undulatbilder.

Nyhetsbrev

Under de olika kullarnas utveckling skickar vi med ojämna mellanrum ut nyhetsbrev till de som står i vår undulatungekö. Ett kompletterande sätt att hålla sig informerad.

Har du inte fått ett nyhetsbrev från oss OCH du står i vår undulatungekö så börja med att kolla din skräppost. Ligger inte mejlet med vårt nyhetsbrev i din skräppost så ta kontakt med oss och berätta detta.

När får jag välja undulatunge?

När ungarna är ungefär 4 veckor gamla skickar vi ut ett mejl till dig som står i vår undulatkö (och står på tur att få köpa) med en förfrågan om du vill reservera en speciell undulatunge.

Meddela oss gärna så fort som möjligt när du bestämt dig för vilken unge som du väljer ut, så att nästa i kön kan få möjlighet att välja ut sin unge och så vidare.

Ditt alias - till exempel TSj - kommer då att skrivas ut i Reservationslistan vid den unge som du valt. På detta sätt vet de andra i kön vilka ungar som är valda. OBS! För närvarande har vi dock ingen reservationslista eftersom vi har avelsuppehåll.

I våra utskick går vi alltid efter datumordning - d.v.s. efter det datum då du anmälde dig till undulatkön. Detta innebär att den som anmälde sig den 15 januari 2014 väljer före den som anmälde sig den 16 januari 2014.

Inhämta information

Förmodligen har du redan kunskap om undulater eller har börjat inhämta den. Om du inte har detta eller precis har börjat läsa om undulater så rekommenderar vi att du söker efter så mycket information som möjligt medan du väntar på din nya familjemedlems hemkomst. Det finns många bra böcker och Internetsidor (kolla bland annat vår länksida där du också finner en del boktips) om både fåglar i allmänhet och undulater i synnerhet.

Det kan också vara både klokt och givande att gå med i din lokala fågelförening eftersom medlemmarna i regel är mycket fågelkunniga. Det är också bra att ta reda på var närmaste veterinär finns (helst fågelkunnig) om du har oturen att din fågel skulle bli sjuk.

Skaffa tillbehör

Det är också nu det är hög tid att skaffa all utrustning till din fågel såsom fågelbur med inredning och annat du behöver för att göra din undulat glad!

När får jag hämta min undulatunge?

Vi skickar dig ett mejl alternativt ringer dig för att bestämma tid för hämtning av din undulatunge.

Ofta bestämmer vi en tid i samband med eller omedelbart efter att du meddelar ditt val av undulatunge.

Titta under menyvalet "Holknytt (aktuella)" och välj ditt eget aktuella Holknytt (i den vänstra vertikala menyraden), så ser du inom vilken period detta är - kallas "LEVERANS-VECKA".