www.soth.se

Search button
StartModelljärnvägundulaterLänkar

SENASTE NYTT

Vill du länka till vår hemsida?
Det är lätt. Klicka på länken nedan så beskriver vi hur du smidigast gör detta.

Läs mer på: Hur du länkar till oss.12 januari 2024:
Vi säljer ut vår plexiglasholk samt inspelningsutrustning till plexiglasholken.

Läs mer på: Till salu.

Kolla även våra filmer från holken på: Undulatfilmer.9 april 2023:
Våra länkar är uppdaterade.

Läs mer på: Länkar.

 

UNDULATFILMER

Missa inte att ta del av den första tiden i holken.

Se >> Våra filmer från holkenVI KÖPER MÄRKLIN

Klicka på länken nedan så visar vi hur du kan sälja ditt Märklintåg.

Märklin köpes - vill du sälja?


Våra filmer från holken under åren 2007-2008

Vi filmar en del av våra kullar. Nedan kan du titta på ett urval av dessa.

Här får du en fantastisk möjlighet att följa mamma Jojjo och pappa Felix samt deras 3 ungar under hela deras första uppväxttid - från kläckning till det är dags att lämna holken. Vi önskar dig mycket nöje!

Tekniskt tips: Beroende på vilken webbläsare du använder kan du bland annat - i respektive filmfönster - ändra ljudvolymen, storleken på filmfönstret och filmkvalitet (högre eller lägre).

 

Jojjo besöker holken: Detta var en av de första gångerna som Jojjo besökte holken för att bekanta sig med den. Jojjo var närmast överförtjust och städade och sprang runt och undersökte varje litet hörn.

 

Jojjo förbereder för äggen: Med stor frenesi förbereder Jojjo för äggen genom att göra urgröpningen större. Notera hur hon tar i med hela kroppen. Studera hur hennes vingar rör sig på ett liknande sätt som vi människor tar hjälp med armarna.

 

Vardagslivet innan äggen kläcks: Det kan verkligen vara jobbigt för en hona som är förstagångshäckare att hålla reda på äggen. Och inte hjälper det med en man som bara tänker på en sak och vill komma in i holken för att para sig! Tur att undulatmännen också kommer in i holken för att kela och ge några uppmuntrande ord till en blivande undulatmamma.

 

Första ägget kläcks: Det piper från ägget! En ny situation för Jojjo. Hon samlar ihop sina ägg assisterad av maken som ligger bakom henne. Notera hur Jojjo till sist drar ut ungen ur ägget med hjälp av näbben! Därefter äter Jojjo upp äggresterna som är fulla med näring till den nykläckta ungen. Efter att detta är klart hjälps paret åt med att rensa ungen från äggrester.

 

Nyfödd undulatunge: Den lilla undulatungen ligger i hörnet alldeles ensam - eftersom förädrarna är ute och hämtar mat. Plötsligt kommer föräldrarna och påbörjar matningen som sker på rygg för ungen - som alltid - de första dagarna i en undulatunges liv.

 

Jojjo matar sina ungar: Två ungar har nu kläckts och blir matade av mamma Jojjo. Efter maten är det läggdags och Jojjo samlar ihop ungarna och äggen under sig.

 

Jojjo värmer sina sovande ungar: Ungarna sover djupt medans mamma är ute och skaffar mat. Plötsligt kommer hon och lägger sig ömt ovanpå sina ungar samt ägg för att värma dem.

 

Sovande och ätande: Jojjo ligger och ruvar äggen vid sidan av sina - redan kläckta - nu ganska stora ungar. Efter ett tag blir ungarna hungriga och matas galant av mamma Jojjo som lyckas med att genomföra matningen utan att sluta ruva äggen!

 

Tufft att vara mamma: Det är tufft att vara nybliven mamma. Jojjo försöker sitt bästa med att täcka och värma ungarna med sina vingar. Men ungarna blir ju bara större och större och hungrigare och hungrigare, vilket gör det ganska arbetssamt ibland. Jojjo klarar dock det hela hela med STOR skicklighet!

 

Mysig familjestund: Ungarna slumrar ensamma i ett hörn och har det mysigt. Plötsligt kommer mamma Jojjo tillbaka till holken och deltar i familjemyset genom att mata och putsa sina hungriga ungar.

 

De äldre ungarna tar över matningen: Mamma och pappa matar för fullt. Plötsligt tar maten slut och de måste bege sig till matskålarna för att fylla på med mer mat. Ungarna verkar dock tycka att det tar lite för lång tid och de äldre ungarna börjar därför med att härma föräldrarna och mata de yngre.

 

Ungarna prövar sina vingar: Ungarna växer mycket snabbt för varje dag som går. Naturligtvis vill de till varje pris prova sina vingar och öva sin flygförmåga trots att de befinner sig inuti en holk. Här får du se hur det kan se ut.

 

Hunrig unge: "Mera mat, mera mat", skriker ungarna. När inte mamma Jojjos mat räcker kommer pappa skyndsamt till undsättning!

 

Ungar ensamma i holken: Ungarna är ensamma hemma. Dock är de bevakade - som alltid - av mamma Jojjo fast på lite avstånd. Du kan se henne i det övre högra hörnet på filmen.

 

Gamla nog att lämna holken: Dags att lämna holken. Flygträningen pågår för fullt! På filmen ser du ungarna bara ett kort tag innan den äldsta börjar vilja lämna holken.

 

Tyckte du att våra filmer var intressanta? Kanske kan vår artikel om vårt filmprojekt vara något för dig i så fall. Läs gärna mer på: Vårt filmprojekt.