Vill du länka till vår hemsida?
Det är lätt. Klicka på länken nedan så beskriver vi hur du smidigast gör detta.
Läs mer på: Hur du länkar till oss.
9 april 2023:
Våra länkar är uppdaterade.
Läs mer på: Länkar.
12 februari 2022:
Vi säljer ut vår plexiglasholk samt inspelningsutrustning till plexiglasholken.
Läs mer på: Till salu.
Kolla även våra filmer från holken på: Undulatfilmer.
Missa inte att ta del av den första tiden i holken.
Se >> Våra filmer från holken
Klicka på länken nedan så visar vi hur du kan sälja ditt Märklintåg.
Märklin köpes - vill du sälja?
1. Behöver undulater annat än frön?
2. Behöver undulater kompisar?
3. Vad skall jag köpa för bur?
1. På första frågan brukar vi svara: Undulater brukar visserligen älska sina frön, men du kan med fördel ge dem mycket annan mat också. Våra fåglar får till exempel: rivna morötter, äpple, gurka, broccoli, ris, pasta, quinoa, ärtskott och vårt uppmatningsfoder som bland annat består av äggfoder. Utan att på något sätt vara fullständiga kan vi också nämna vitaminer (i pulverform), gräs, kalkstenar, sepiaskal, maskrosor, banan, jordgubbar och mycket mer. Några saker bör du definitivt undvika är till exempel: avocado (de får en allergisk reaktion) och besprutad mat - tänk på var du hämtar gräs och grenar, handlar grönsaker och liknande produkter.
2. På andra frågan brukar vi svara: Undulater är flockdjur och trivs allra bäst med andra undulatkompisar. Vi rekommenderar verkligen att du har flera undulater tillsammans och att du själv får uppleva att se dem agera i flock. Mycket kul och givande tycker vi.
Har du börjat din bana inom undulathobbyn med en ensam undulat så välj ut en trevlig kompis till honom eller henne!
Du bör också känna till att i Sverige har vi en lag som heter: Statens jordbruksverks författningssamling L80. Ofta kallar man lagen för det betydligt enklare och kortare namnet: "L80". På sidan 14 kapitel 6 §1 står det: "...Burfåglar skall hållas i par, av samma eller mottsatt kön, eller i grupp. Detta gäller inte om deras behov av att vara tillsammans med andra fåglar tillfredsställs genom kontakt med människor...".
Vår erfarenhet av detta är att det är svårt att ge dem så mycket uppmärksamhet som det krävs. I början när man fått sin fågel kanske man ger den ALL SIN TID, men vad händer sedan när man börjar tröttna lite eller inte hinner med den på samma sätt som i början? Undulater i grupp har sällskap av varandra.
I detta sammanhang kan det också vara bra att titta in på Jordbruksverkets sida:
Så sköter du dina sällskapsfåglar.
3. På tredje frågan brukar vi svara: Köp en så stor bur du bara kan. Vi rekommenderar verkligen att man ger plats till sina undulater, men sedan kommer ju verkligheten med utrymme och ekonomi in i bilden och i slutänden verkar det ofta vara det som får avgöra tyvärr.
Några råd på vägen från oss är att ta god tid på dig och titta runt när du väljer din bur. Kanske finns det någon som säljer en fin begagnad bur?
Du bör också känna till att "L80" även anger minimimåtten för hur stor en bur skall vara.
Du finner en länk till lagen L80 i sin helhet på vår länksida. Burmåtten återfinns under Bilaga 1 i L80. En undulat räknas som 16-20 cm lång i tabellen du finner i samma bilaga.