www.soth.se

Search button
Webbplatskarta Om webbplatsen
StartModelljärnvägundulaterLänkarcopyrightkontakt

Menu:

Senaste nytt

13 juli 2016:
3 nya artiklar publicerade. Läs mer på:

 • Trichomoniasis
 • Välj honan först - några råd på vägen
 • Visst kan honor prata


 • 16 januari 2016:
  Vi säljer ut vår plexiglasholk, inspelningsutrustning till plexiglasholken samt fröseparator.

  Läs mer på: Till salu.

   


  Tipsa om denna sida:  Undulatfilmer!

  Missa inte att ta del av den första tiden i holken.

  Se mer på länken>> Våra filmer från holken  Vill du sälja ditt Märklin?

  Klicka på länken nedan så visar vi hur du kan sälja ditt Märklintåg.

  Märklin köpes - vill du sälja?


  Bakgrundsljud till fåglarna

  Undulater gillar verkligen ljud och lyssnar man noga kan man verkligen höra att mycket av deras tjatter (sång) är återkommande ljud som dyker upp vid samma typ av situation - gång på gång.

  Undulaters och fåglars kommunikation generellt tycker vi är ett mycket intressant område. Djurkommunikation på olika nivåer är dock ett väldigt omfattande och resurskrävande ämne som tagit upp många vetenskapsmäns forskning i många år. Googlar man till exempel på: "forskning kommunikation fåglar" hittar man flera intressanta länkar.

  På en mer vardaglig nivå har vi alla undulatägare nog inte kunnat undvika att märka hur viktigt bakgrundsljudet är för undulaterna.

  Vår lilla ljudfil la vi ut här på sidan för många år sedan, eftersom det inte fanns så mycket att välja mellan på nätet. Idag finns det massor med olika typer av fågelljud att ladda ner. Pröva förslagsvis att googla eller kolla på YouTube om du vill ha en annan typ av ljud än det vi kan erbjuda här på vår sida.

  Bakgrundsljud till ditt fågelrum

  Vi arbetar mycket med ljud för att göra det trivsamt för våra fåglar. De tycker mycket om "Nordens djungler". Å andra sidan gillar undulater nästan allt möjligt väsen och oväsen som finns. Våra fåglar brukar "dra igång" rejält när vi dammsuger hos dem. Men de lyssnar också mycket gärna på till exempel P4 eller annan radiokanal med "varierat ljud".

  Nedan har vi sammanställt en ljudfil med bland annat olika fågelljud som vi kallar "Nordens djungler" som du gärna får ladda ner och använda om du vill.

  För alla er som är tekniskt intresserade kan vi berätta att ljuden från "Nordens djungler" är samplade i 32-bitars float vid 44100Hz i stereo. De är sedan konverterade till en mp3-fil i kvaliteten 128 kbit/s som tar 5,52 minuter att spela upp ett varv. Du kan med fördel loopa filen om du vill det.

  Storleken på filen är knappt 6 megabyte (MB).