www.soth.se

Search button
Webbplatskarta Om webbplatsen
StartModelljärnvägundulaterLänkarcopyrightkontakt

Menu:

Senaste nytt

13 juli 2016:
3 nya artiklar publicerade. Läs mer på:

 • Trichomoniasis
 • Välj honan först - några råd på vägen
 • Visst kan honor prata


 • 16 januari 2016:
  Vi säljer ut vår plexiglasholk, inspelningsutrustning till plexiglasholken samt fröseparator.

  Läs mer på: Till salu.

   


  Tipsa om denna sida:  Fågelutrustning säljes

  Vi säljer bland annat ut vår filmutrustning som vi haft till fåglarna.                                              

  Läs mer>> Filmutrustning  Undulatfilmer!

  Missa inte att ta del av den första tiden i holken.

  Se mer på länken>> Våra filmer från holken  Förutsättningar för tama undulater och frågan om du skall välja en hona eller hane?

  "Vilket kön skall jag välja", är det många som frågar oss. De påstår att de hört att det är lättare att få en hane tam. Vi kan dock inte hålla med om det...

  När det gäller undulaten och att få den tam är vår erfarenhet att könet egentligen inte spelar någon roll. Det sägs ofta att hanarna är enklare att få tama, men vi har inte märkt av någon skillnad mellan hanar och honor. Från den feedback vi får från våra köpare har vi inte heller sett några sådana tendenser.

  Vår erfarenhet är att undulathonan kan vara lite mer bitig och revirtänkande (vilket egentligen är helt naturligt), men inte att det skulle vara något problem. Vi vill nog påstå att det snarare är fågelns ålder, kynne, hur man kommunicerar med den samt att man ger den trygghet och glädje vilket skapar förtroende, som är det viktiga för att få en fågel tam.

  Många säger också till oss att de tycker de får en lite charmigare fågel om de väljer en hona eftersom hon är mer envis och därför kanske lite mer initiativrik och busig. Det är möjligt att det ligger något i det resonemanget. Som alltid - i så fall högst personligt dels efter fågelns kynne och dels efter vad ägaren uppskattar.