www.soth.se

Search button
StartModelljärnvägundulaterLänkar

SENASTE NYTT

28 mars 2018:
Vi säljer ut vår plexiglasholk samt inspelningsutrustning till plexiglasholken.

Läs mer på: Till salu.13 juli 2016:
3 nya artiklar publicerade:

Trichomoniasis

Välj honan först - några råd på vägen

Visst kan honor prata

 


Tipsa om denna sida:

VILL DU SÄLJA MÄRKLIN?

Klicka på länken nedan så visar vi hur du kan sälja ditt Märklintåg.

Märklin köpes - vill du sälja?

Boktips

På denna sida skriver lite om böcker vi kan rekommendera dig för läsning - kanske lite beroende på vad du söker.

 

  • The Challenge av Gerald Binks (utgiven på eget förlag, andra upplagan 2006). En mycket omfattande undulatbok på engelska. Behandlar framför allt utställningsundulater, men är även användbar för den som har australiensiska undulater. Framför allt innehåller den mycket bilder på många av de färgvarianter undulater kan uppträda i.
  • Undulater – naturlig pasning (Atelier forlag, 2003) av Palle Frejvald Hansen. Bok på danska. Handlar också mest om utställningsundulater. Här finns många bra tips på växter i naturen som undulaterna kan äta. Boken har också en bra genetikdel samt överskådlig och enkel varitetsdel.
  • Fåglar som sällskap och hobby av Jan Högberg och Britta Lindgren (Förlaget Vi och Våra Djur, 2003).
  • Goda råd om dina burfåglar av David Adlerton (Prisma, 2002). En ganska bred faktabok om alla sorters burfåglar.
  • Annette Wolter har givit ut ett flertal undulatböcker på ICA bokförlag, t.ex. Undulater hemma: allt om anskaffning, vård, foder och sjukdomar (1979). De ges inte ut längre, men går att få tag i på antikvariat eller låna på bibliotek. OBS! Dessa böcker ger svar på en del klassiska funderingar som alltid kommer att vara de samma genom alla tider. Tänk dock på att flertalet av Annette Wolters böcker är skrivna för ganska många år sedan och mycket har hänt sedan dess – även på undulatfronten.
  • Undulater: lyckliga och friska av Immanuel Birmelin (Ica, 2005). Kan beskrivas som en nyare variant på Annette Wolters böcker.